Χάρη στην ευελιξία τους, τα fillers (πληρωτικά) υαλουρονικού οξέος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα και η διάρκεια τους.

Τα fillers (πληρωτικά) υαλουρονικού οξέος έχουν επιφέρει μια μεγάλη αλλαγή στην αισθητική ιατρική, με σημαντικά οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς. Βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος και το αναζωογονούν. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και σήμερα είναι διαθέσιμα σε άπειρες παραλλαγές που συνδυάζουν διαφορετικά μοριακά βάρη, συγκεντρώσεις και βαθμούς διασταύρωσης για να προσφέρουν στοχευμένες, συγκεκριμένες λύσεις. Το ζήτημα δεν είναι πλέον μόνο η ενυδάτωση και η αναζωογόνηση του δέρματος, αλλά η βελτίωση της υφής του, η στήριξη του και η αναμόρφωση της χαλαρότητας του.

Αυτή η ευελιξία είναι επίσης που κάνει τα πληρωτικά υαλουρονικού οξέος ιδανικά ως ενσωμάτωση για αισθητικές θεραπείες που εκτελούνται με άλλες μεθόδους. μια συνδυασμένη και συμπληρωματική χρήση θα βελτιώσει τα αποτελέσματα που λαμβάνονται από κάθε θεραπεία και θα τα καταστήσει πιο μακροχρόνια. Δείτε πώς.

Υαλουρονικό οξύ + Botox (βοτουλινική τοξίνη)

Το Botox χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των γραμμών έκφρασης, οι οποίες σχηματίζονται από τη σύσπαση των μιμικών μυών του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ και το Botox εκτελούν συμπληρωματικές δράσεις. Το πρώτο γεμίζει τις ρυτίδες, ενώ το δεύτερο, ελαχιστοποιώντας τη μυϊκή σύσπαση, επιτρέπει στο υαλουρονικό οξύ να παραμείνει στη θέση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, η μείωση της μηχανικής κίνησης επιβραδύνει την απορρόφηση του υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό.

Θεραπεία των ποδιών της χήνας και των ρυτίδων

Μια τυπική στρατηγική fillers/Botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία των πλευρικών κανθαλικών ρυτίδων (τα περιβόητα πόδια της χήνας) και των glabellar lines, των κάθετων γραμμών έκφρασης που σχηματίζονται μεταξύ των φρυδιών. Μια συνδυασμένη θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ενέσεις ελεύθερου υαλουρονικού οξέος για να προσφέρει στο δέρμα βαθιά ενυδάτωση. Ένα μήνα αργότερα, το Botox μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των ρυτίδων.

 Ήπιο λίφτινγκ φρυδιών

Με το πέρασμα του χρόνου τα βλέφαρα ανοίγουν, τα τόξα των φρυδιών υποχωρούν, βαραίνουν το πάνω βλέφαρο. Στα αρχικά στάδια της διαδικασίας, μπορεί κανείς να επιλέξει μια συμπληρωματική θεραπεία Botox/υαλουρονικού οξέος. Το πρώτο, τροποποιώντας τη δράση των μυών, θα βοηθήσει στην ανύψωση του φρυδιού κατά μερικά χιλιοστά, ενώ το τελευταίο αποκαθιστά την σφριγηλότητα του δέρματος, ανασηκώνοντας έτσι το κενό που έχει δημιουργηθεί κάτω από το φρύδι.

Filler υαλουρονικού οξέος + μη επεμβατική βλεφαροπλαστική

Η μη επεμβατική βλεφαροπλαστική είναι επίσης μια εναλλακτική λύση για το soft-lifting των φρυδιών. Αυτή η τεχνική κοντύνει την περίσσεια του δέρματος χωρίς να επέμβει χειρουργικά στον μυ του κόγχου ούτε να χαράξει τον ιστό των βλεφάρων. Μικροσκοπικές κουκκίδες εξάχνωσης (μετατροπή από τη στερεά στην αέρια κατάσταση) εφαρμόζονται στα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας των βλεφάρων. Και σε αυτή την περίπτωση μια συνεργική θεραπεία με υαλουρονικό οξύ θα βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Υαλουρονικό οξύ + Fractional laser CO₂

Τα Fractional laser CO₂ είναι μια καινοτόμος τεχνική που συρρικνώνει την περιοχή του ενδιαφέροντος μέσω μιας δέσμης διοξειδίου του άνθρακα. Είναι η καθιερωμένη μέθοδος για τη θεραπεία ατελειών του δέρματος όπως κηλίδες και κονδυλώματα και για την αφαίρεση ουλών και τατουάζ, αλλά χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για τη μείωση των ρυτίδων. Περιττό να πούμε ότι η αποτελεσματικότητα του απογειώνεται με μια συμπληρωματική θεραπεία πλήρωσης με υαλουρονικό οξύ.

Θεραπεία ουλών ακμής

Τα Fractional laser CO₂  μειώνουν τις ουλές διεγείροντας την ανανέωση της επιδερμίδας, λειαίνουν το δέρμα και παράγουν νέο κολλαγόνο. Ένα filler υαλουρονικού οξέος μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσει τα λακκάκια που προκαλούνται από την ακμή.

Θεραπεία των ρυτίδων στα ζυγωματικά

Τα Fractional laser CO₂ χρησιμοποιούνται συχνά για την εξομάλυνση των λεπτότερων και πιο επιφανειακών ρυτίδων στα μάγουλα και στα ζυγωματικά. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία του δέρματος πριν από τη θεραπεία με λέιζερ, δίνοντας υποστήριξη και δημιουργώντας το σωστό σχήμα και όγκο, με αποτέλεσμα ένα πιο λείο και ξεκούραστο τελικό αποτέλεσμα.

Γέμισμα υαλουρονικού οξέος + εστιασμένος υπέρηχος (micro focused ultrasound)

Οι εστιασμένοι υπέρηχοι μέσω ενός καθετήρα υπερήχων είναι μια ευρέως διαδεδομένη λύση για τη θεραπεία της χαλάρωσης του δέρματος. Χάρη στον ανιχνευτή που διαθέτουν, οι υπέρηχοι μπορούν να εστιαστούν σε ακριβή σημεία βαθιά στο δέρμα χωρίς να επηρεάσουν την επιδερμίδα. Μόλις φτάσουν στον ιστό, τα κύματα υπερήχων παράγουν θερμότητα στους 70 °C για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό είναι αρκετό για να μετουσιώσει τις παλιές ίνες κολλαγόνου και να διεγείρει το σώμα να παράγει νέες, μια διαδικασία γνωστή ως νέο-κολλαγογένεση.

Θεραπεία της χαλάρωσης του δέρματος του λαιμού και του ντεκολτέ

Οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θεραπεία της χαλάρωσης του δέρματος του λαιμού, ένα από τα πιο εμφανή σημάδια δερματικής γήρανσης. Ένα δωρεάν πληρωτικό υαλουρονικού οξέος μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσθήκη για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος.

Υαλουρονικό οξύ + απορροφήσιμα νήματα προσώπου

Τα απορροφήσιμα νήματα συρραφής είναι μια καινοτόμος θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα μη χειρουργικό αποτέλεσμα ανύψωσης. Πρόκειται για μονόκλωνους κλώνους του PDSII (πολυδιοξανόνη), ενός υλικού που απορροφάται υδρολυτικά από τον οργανισμό. Τα νήματα προσώπου έχουν διπλή δράση: προσφέρουν μηχανική υποστήριξη αφενός, και αφετέρου διεγείρουν την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου. Η επίδραση των νημάτων διαρκεί περισσότερο εάν το δέρμα είναι ενυδατωμένο και τρέφεται με πληρωτικά υαλουρονικού οξέος.

Πολλαπλά πληρωτικά υαλουρονικού οξέος

Στις μέρες μας, τα πληρωτικά υαλουρονικού οξέος είναι τόσο εξειδικευμένα και διαφοροποιημένα που κάθε προϊόν μπορεί να θεωρηθεί ως θεραπεία από μόνο του. Μια φαινομενικά απλή θεραπεία, όπως η αύξηση όγκου ή ο επαναπροσδιορισμός των χειλιών, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα ίδιο προϊόν – πρέπει να επιλέξετε fillers με διαφορετικά χαρακτηριστικά για να βελτιστοποιήσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι διαφορετικές ανάγκες ομορφιάς απαιτούν όλο και πιο σύνθετες λύσεις: στοχευμένες αλλά ταυτόχρονα ευέλικτες. Και το υαλουρονικό οξύ είναι το ιδανικό προϊόν για να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση.