Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση όσων ενδιαφέρονται για θεραπείες με βάση το υαλουρονικό οξύ. Πριν σας δώσουμε απάντηση, πρέπει να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι: δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια, δεν είναι όλες οι θεραπείες ίδιες.

Όλα εξαρτώνται από το είδος του υαλουρονικού που επιλέγετε: Filler (πληρωτικό), γραμμικό ή υβριδικό υαλουρονικό. 

Fillers

Όταν χρησιμοποιείτε filler (πληρωτικό) το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εμφανές άμεσα. Η διάρκεια του, ωστόσο, δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του προϊόντος, αλλά και από την ικανότητα του δέρματος να το αποδομήσει.

Γραμμικό υαλουρονικό οξύ

Στην περίπτωση του γραμμικού υαλουρονικού οξέος, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Επιπλέον, αυτός ο τύπος θεραπείας επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να παγιωθούν και να διατηρηθούν τα αποτελέσματά του.

Υβριδικό υαλουρονικό οξύ

Στην περίπτωση του υβριδικού υαλουρονικού οξέος, η αρχική θεραπεία αποτελείται από δύο συνεδρίες με διαφορά ενός μήνα. Το αποτέλεσμα είναι μια συνεχής και βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και μια βελτίωση των ρυτίδων, έως και έξι μήνες μετά τον πρώτο κύκλο ένεσης. Σε αυτήν την περίπτωση, ο καθορισμός της διάρκειας των αποτελεσμάτων της θεραπείας είναι κάπως αβέβαιος λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προϊόντος.

Μάθετε τι θέλετε να επιτύχετε από τη θεραπεία.

Όταν υποβάλλεστε σε θεραπεία με βάση το υαλουρονικό οξύ, πρέπει να ξέρετε τι θέλετε. Εάν το πρόβλημα σας είναι μια κοίλη περιοχή του προσώπου και αναζητάτε άμεσα αποτελέσματα, η απάντηση θα είναι σίγουρα ένα filler, δηλαδή ένα διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ.

Εάν, από την άλλη, επιθυμείτε να επιτύχετε μια γενική λάμψη του δέρματος του προσώπου σας, τότε οι γραμμικές ενέσεις υαλουρονικού οξέος θα είναι πιο κατάλληλες και τα αποτελέσματά τους θα είναι πιο ορατά με την πάροδο του χρόνου.