Από την Dr, Beatriz Molina, Μέλος του Βρετανικού Κολλεγίου Αισθητικής Ιατρικής και Ιδρυτή της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόληψη των Αισθητικών Επιπλοκών (IAPCAM):

«…Αν τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής μας, τότε τα χείλη είναι οι θεματοφύλακες της προσωπικότητάς μας. Και μπορούμε πλέον να διατηρήσουμε την προσωπικότητά μας φρέσκια και αποφασιστική χάρη στα προϊόντα που βασίζονται στο υαλουρονικό οξύ…»

To πρόσωπο ενός ανθρώπου αφηγείται την ιστορία του. Ο εγκέφαλος μας έχει μια φυσική προδιάθεση να αναζητά τα μάτια και τα χείλη των ανθρώπων για να καταλάβει ποιοι είναι και ποιες μπορεί να είναι οι προθέσεις τους. Γνωρίζουμε τα πάντα για τα μάτια, αλλά τι γίνεται με τα χείλη;

Τα χείλη ανήκουν στην ερωτογενή ζώνη του ανθρώπου, είναι ένα ισχυρό μέσο αποπλάνησης. Και προτού ακόμη μια γυναίκα ανοίξει το στόμα της για να συστηθεί, γνωρίζουμε πολλά για αυτήν, επειδή έχουμε διαβάσει τα χείλη της.

Δεν είναι τυχαίο ότι μερικά από τα πρώτα καλλυντικά που χρησιμοποίησε η ανθρωπότητα ήταν αυτά που δημιουργήθηκαν για να ενισχύσουν τα χείλη! Αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται πριν από 5000 χρόνια δείχνουν ότι το κραγιόν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Σουμέριους. Για τους αρχαίους Αιγύπτιους ήταν σύμβολο κοινωνικής θέσης. Με το πέρασμα του χρόνου, το κραγιόν σταμάτησε να είναι προνόμιο των εκλεκτών και χρησιμοποιήθηκε από όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Τα χείλη μιας γυναίκας είναι η «ταυτότητα» της.

Στο βιβλίο της «The Wisdom of Your Face», η ειδικός στην ανάγνωση προσώπου Jane Haner υποστηρίζει ότι τα χείλη έχουν ακόμα και τη δυνατότητα να αποκαλύψουν τον ρόλο μιας γυναίκας σε μια συναισθηματική σχέση. Εάν, όπως η Angeline Jolie, τα χείλη σας είναι «βουρκωμένα», έχετε την τάση να είστε συμπονετικοί. Ένα μικρό στόμα με γεμάτα χείλη από την άλλη – όπως αυτά της FKA Twigs – είναι δείκτης ενδοσκόπησης και ανεξαρτησίας.

Υαλουρονικό οξύ: πολύτιμος σύμμαχος των χειλιών.

Στις μέρες μας, το κραγιόν στην προσπάθεια να τονίσει τον αισθησιασμό και τη νεανικότητα μιας γυναίκας, έχει έναν πολύ δυνατό ανταγωνιστή: fillers υαλουρονικού οξέος. Χάρη στα fillers μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο στόμα μας εκφραστικότητα και φρεσκάδα και να τονίζουμε τα χαρακτηριστικά του. 

Η περιποίηση των χειλιών είναι ταυτόχρονα τέχνη και επιστήμη. Και ο ρόλος του πλαστικού ιατρού σημαντικός και σύνθετος. Αφενός, πρέπει να ξέρει πώς να ενισχύει και να προστατεύει την ανατομία των χειλιών αρμονικά και χωρίς υπερβολές, να γνωρίζει τα μοτίβα γήρανσης του προσώπου, να φροντίζει η θεραπεία να φαίνεται φυσική. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να έχει βαθιά γνώση των διαθέσιμων προϊόντων και θεραπειών προκειμένου να αποφασίσει ποιο είναι το πιο κατάλληλο για τα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας: δεν αντιδρούν όλα τα προϊόντα υαλουρονικού με τον ίδιο τρόπο όταν εγχέονται στον βλεννογόνο των χειλιών.

Όσον αφορά τον ασθενή, είναι θεμελιώδες να γνωρίζει ότι το πρόσωπο είναι ένα αρμονικό σύνολο. Μια πραγματικά επιτυχημένη θεραπεία θα είναι σταδιακή και, κατά πάσα πιθανότητα, θα περιλαμβάνει και άλλα μέρη του προσώπου για να δημιουργηθεί η απαιτούμενη αρμονία. Ο στόχος είναι περισσότερο εκφραστικός παρά αισθητικός: τα χείλη πρέπει να τονίζουν τον χαρακτήρα μας και να εκφράζουν τα συναισθήματά μας. Δεν είναι τελικά οι θεματοφύλακες της προσωπικότητάς μας;